Emisiune TAC, Like Him

Privind retrospectiv la anul care a trecut se poate spune că a fost un an care, cu îngăduința lui Dumnezeu, a generat provocări foarte mari la nivelul întregii societăți inclusiv în domeniul eclesiologic, al vieții bisericilor din România. În astfel de situații pot apărea două atitudini. Prima, resemnarea, este atitudinea celui care crede că în situația în care se află nu are nicio soluție, astfel că el nu are altă variantă decât să accepte noua ordine a lucrurilor fără să încerce să schimbe ceva. A doua, proactivitatea, este atitudinea celui care crede că orice provocare apărută în cale nu este altceva decât un alt obstacol care trebuie depășit. Bineînțeles că acest lucru nu este confortabil de cele mai multe ori, însă cu ajutorul lui Dumnezeu, se poate depăși orice obstacol ar interveni dacă omul este pregătit să plătească prețul pentru aceasta.

Tocmai în această ultimă atitudine se încadrează și Proiectul Media LIKEHIM, prin intermediul căruia ne propunem depășirea limitărilor impuse de contextul pandemic actual, care a condus la anularea tuturor conferințelor de tineret & adolescenți care fuseseră programate în anul 2020. Pentru a rămâne aproape de tineri, și pentru a păstra o interacțiune cu ei, la inițiativa unui grup de frați s-au inițiat unele emisiuni și materiale care să le fie accesibile în mediul virtual.  Prin intermediul colaborării avute cu frații și cu echipa de Radio Armonia Iași s-a reușit ca de la sfârșitul lunii mai a anului 2020 și până în prezent să se transmită în fiecare vineri seara, de la ora 20, câte un material online dedicat tinerilor & adolescenților din țara noastră și nu numai. 

Deși ne-am dorit, și în unele situaţii credem că am și reușit, realizarea unor emisiuni de calitate, atât din punct de vedere tehnic cât şi din punct de vedere informațional, totuși lipsa experienței de lucru în mediul virtual și în fața camerelor de filmat au dus la anumite sincope și neajunsuri. Efectuând o analiză serioasă la tot ceea ce s-a desfășurat pe parcursul anului 2020 s-a ajuns la concluzia că anumite lucruri trebuie schimbate și îmbunătățite. Prin urmare, s-a luat decizia formării unui grup de inițiativă, din care să facă parte frații: Răzvan Neagu (Ploiești), Daniel Alexandrescu (București) și Aurel Dobre (Alexandria), în vederea coordonării activității Proiectului Media LIKEHIM

Pentru realizarea acestui obiectiv s-au inițiat deja un număr de întâlniri de lucru (conferințe online) atât cu consilierii naționali din cadrul comisiei TAC (tineret, adolescenți, copii) cât și cu liderii de tineret și adolescenți din marea majoritate a zonelor din țară. În urma acestor întâlniri s-au desprins anumite concluzii foarte bune care vor duce de altfel la îmbunătățirea și consolidarea proiectului media. A fost încurajator faptul că unele aspecte gândite de către grupul de inițiativă s-au regăsit și printre propunerile venite din partea consilierilor naționali și ai liderilor de tineret și adolescenți.

Deși îndreptarea către utilizarea mediului online pentru a transmite mesajul lui Dumnezeu către tineri, și nu numai, s-a datorat exclusiv constrângerilor existente contextului pandemic actual, trebuie să recunoaștem faptul că, totuși este o situație oarecum similară cu cea din biserica primară din Ierusalim care nu a plecat în alte zone pentru a predica Evanghelia până când nu au fost forțați de prigoană să plece din Ierusalim.  Așadar, trebuie să ne adaptăm condițiilor actuale, chiar celor generate de pandemie, și tocmai de aceea considerăm că această metodă de a comunica adevărul veșnic al lui Dumnezeu în mediul virtual trebuie maximizată, și că acum este momentul să o facem. Urmând exemplul Domnului Isus care a spus „cât este ziuă, trebuie să lucrez lucrările Celui ce M-a trimis” (Ioan 9:4), este bine să nu se irosească nicio modalitate de a face Evanghelia accesibilă tuturor oamenilor din generația noastră.

Echipa de inițiativă a Proiectului Media LIKEHIM ar fi recunoscătoare dacă toți cei care veți citi aceste rânduri veți susține cu post și rugăciune prezentul proiect prin care se dorește glorificarea lui Dumnezeu și transmiterea Evangheliei tinerei generații. (Răzvan Neagu, Daniel Alexandrescu și Aurel Dobre )